Mengaktifkan Ciri Sumbangan Digital

Selepas menaik taraf ciri premium, salah satu ciri yang boleh digunakan ialah ciri derma atau angpao tanpa tunai.

Tonton video berikut untuk melihat panduan tentang cara mengurus derma digital / angpao tanpa tunai di papan pemuka Wedew:

Jika anda ingin mengakses ciri derma, sila pergi ke menu Derma > Aktifkan Ciri Derma

Baca secara terperinci terma dan syarat yang dikenakan pada ciri ini. Bermula daripada terma umum, kaedah pembayaran dan kaedah pengeluaran dana.

Tetapan Derma

Sila uruskan derma dalam menu Tetapan > Derma

Anda boleh mengurus derma hanya daripada tetamu dengan nama atau membenarkan tanpa nama. Pilihan nominal boleh ditambah atau ditolak dalam lajur Pilihan Nominal.

Tetapkan Pandangan Derma

Jika terdapat baki masuk, maka akan ada alat untuk mengeksport data transaksi, sejarah transaksi dan pengeluaran dana.

Jangan lupa aktifkan bahagian sumbangan, kemudian isikan Tajuk dan Kandungan mengikut keperluan.

Versi Laman Web Tanpa Tunai Angpao

Berikut ialah paparan untuk versi laman web bahagian angpao tanpa tunai. Yuran pentadbir bank untuk versi laman web angpao tanpa tunai ialah IDR 5,000 setiap transaksi, yang dicaj kepada tetamu. Sebagai contoh, tetamu memberikan Rp 5,000 dalam peket merah, jumlah transaksi adalah Rp 55,000. Angpao Tanpa Tunai Di Tapak

Anda boleh mempelajari skim yang digunakan untuk Derma dengan Kod QR atau terus Mencetak Kod QR. Terima bayaran tanpa tunai di lokasi acara menggunakan e-Dompet seperti GoPay, OVO, DANA, LinkAja dan kaedah lain yang disepadukan dengan QRIS.

Sila pelajari cara menggunakan angpao tanpa tunai di tapak. Jangan lupa fahami terma dan syarat juga.

Angpao tanpa tunai ini adalah kod QR yang dicetak dalam saiz A5. Sila muat turun dahulu, kemudian cetak. Jika pengguna menukar tajuk tapak web jemputan, sila klik Kemas Kini untuk menukar tajuk pada versi kod bar derma digital ini.

Selaras dengan peraturan Bank Indonesia, satu transaksi akan dikenakan bayaran sebanyak 0.7% daripada jumlah nominal. Sebagai contoh, tetamu memberi Rp 1,000, jadi yang masuk ke sistem wedew adalah Rp 933.

Last updated