Menghantar Jemputan melalui WhatsApp

Apabila anda memilih pakej cinta, anda tidak akan mempunyai kuota untuk menghantar jemputan melalui WhatsApp. Tidak perlu risau, Wedew menyediakan ciri Hantar Saya Contoh supaya pengguna boleh mengetahui jenis mesej yang akan diterima tetamu.

Contoh mesej yang dihantar melalui WhatsApp.

Wedew telah menyediakan 1 templat mesej bernama "jemputan". Anda juga masih boleh membuat templat mesej baharu mengikut keperluan.

Menetapkan Templat Mesej

Maksimum untuk pesanan mesej terdiri daripada 9 baris. Contoh mesej jemputan melalui WhatsApp.

Peraturan Paparan E-jemputan

Klik menu Tetapan > E-invitation.

Anda boleh memuat naik muka depan untuk e-jemputan. Kulit ini juga digunakan untuk menutup halaman Borang Pendaftaran Tetamu. Anda juga boleh menetapkan paparan maklumat yang akan disertakan dalam e-jemputan.

Menghantar jemputan

Anda boleh memilih group tetamu untuk menghantar jemputan perkahwinan.

Pilih nama tetamu untuk menghantar jemputan. Kemudian klik Lain-lain > Hantar WhatsApp.

Sila pilih templat mesej yang sesuai dengan keperluan anda, anda boleh menentukan jemputan untuk dihantar serta-merta atau masa yang dijadualkan untuk menghantar jemputan. Pastikan pratonton sebelum menghantar, selepas itu klik Hantar.

Sejarah mesej yang telah dihantar boleh dilihat dalam menu Hantar Jemputan. Anda juga boleh memantau status penghantaran mesej. Terdapat 4 status penghantaran iaitu dihantar (dihantar), dihantar (diterima), dibaca (sudah dibaca), dan gagal (tidak dihantar).

Mesej Diterima Tetamu

Pautan/pautan peribadi tapak web tetamu akan dimasukkan secara automatik dalam mesej WhatsApp dan terdapat ciri Buka untuk membuka tapak web yang dijemput.

Batal Menghantar Mesej Berjadual

Mesej yang anda telah jadualkan untuk dihantar pada masa yang telah ditetapkan boleh dibatalkan dengan cara berikut:

Masuk ke menu hantar jemputan, kemudian ada mesej yang telah dijadualkan, kemudian pilih Lagi.

Kemudian klik padam semua jika anda ingin membatalkan semua mesej yang dijadualkan dan jika anda hanya ingin membatalkan satu mesej anda boleh mengklik logo tong sampah (padam) yang terletak di sebelah kanan setiap mesej yang dijadualkan.

Last updated